BALANDŽIO 23-IOJI – PASAULINĖ KNYGOS DIENA

„Norime, kad mūsų vaikai skaitytų, leiskime jiems skaityti!“ – tokiu sakiniu savo pranešimą praėjusiais metais konferencijoje „Raštingumas skaitmeniniame amžiuje“ baigė lektorė iš Turku universiteto (Suomija) Juli Anna Aerila. Pasak jos, mes dažnai žaidžiame idėjomis, kaip skaitymą padaryti patraukliu, kaip įtraukti vaikus, tačiau tuo pačiu pamirštame, kad skaitymas yra procesas, kuriam dažniausiai reikia labai mažai: knygos, skaitytojo ir patogios vietos. Net ir vieta yra labai reliatyvus dalykas – juk dažnai tenka matyti žmones, kurie skaito troleibusuose, stotelėse, parkuose, pietaudami. Kai knyga įtraukia, niekas netrukdo skaityti.

Skaityti daugiau...

Todėl Pasaulinę knygos dieną mes pasitinkame šūkiu „Laisvė skaityti“ ir kviečiame… tiesiog skaityti! Skaityti tai, kas mums patinka, kas mus įkvepia ir dėl ko mes nepastebime, kas vyksta aplinkui mus.
Geriausius dalykus padarome mes patys. Balandžio 23-iąją kviečiame jungtis visus norinčius bei galinčius – mokyklas, bibliotekas, knygynus, kavines, mokinius ir mokytojus, vaikus, mamas ir tėčius, senelius, dainininkus, nuomonės formuotojus, žmones iš televizijos, radijo ir iš parlamento. Kviečiame siūlyti idėjas – įdomiausias, neįprastas, keistas ir gal net pakvaišusias – galbūt jūsų pasiūlyta šios dienos paminėjimo idėja bus verta specialaus prizo? Dalykitės jomis bei planuojamais balandžio 23 dienos renginiais čia, šioje fb platformoje.
Knygos skaitymas savo malonumui dažnai pamirštamas, nes knyga tampa mokymuisi, tobulėjimui, pažinimui reikalingu šaltiniu. Visų dalykų mokytojai, kviečiame jus leisti savo mokiniams atsinešti savo mėgstamą knygą ir vieną balandžio 23-iosios dienos pamoką ją skaityti o skaitantis mokytojas taip pat gali būti puikiu pavyzdžiu – pradėkime dieną su mėgstama knyga!
Skaitytojai, rašytojai, leidėjai, visi knygos mylėtojai, bruzdėkime, organizuokime renginius, skaitykime ten, kur randame patogią vietą, užgrobkime eterį savo knygomis ir pokalbiais apie knygas, dovanokime knygas tiems, kuriems šiandien jas įsigyti yra sunkiau, fotografuokime skaitančius. Mėgaukimės #knygosdiena