Virtuali lietuvių kalbos viktorina. Kaip ir kada?

Artėja gegužės 7 d. – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Šia proga Lietuvių kalbos draugija kviečia visus dalyvauti pirmojoje visuotinėje virtualioje lietuvių kalbos viktorinoje, skirtoje Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Viktorinos klausimai.

Skaityti daugiau...


Viktorinos tikslas – skatinti visuomenę labiau domėtis lietuvių kalba. Joje galės dalyvauti ir Lietuvoje, ir užsienyje gyvenantys kalbos įdomybių mėgėjai. Viktorinos dalyviams reikės atsakyti į 25 nestandartinius klausimus, parinktus iš įvairių kalbos sričių. Tikimės, kad ypač nuotaikingų akimirkų dalyviai patirs, ieškodami atsakymų į žaismingus frazeologijos, dialektologijos ir kt. klausimus.
Prie viktorinos kūrimo prisidėjo didelis būrys kalbininkų ir kalbos mylėtojų. Klausimus ir užduotis rengė LKD valdybos ir tarybos nariai, LKD skyrių ir grupių pirmininkai, kruopštų techninį darbą atliko lituanistinei veiklai ir įvairioms LKD iniciatyvoms pritarianti Indrė Skramtai.
Viktorinos užduotys bus prieinamos visą parą – nuo gegužės 7 d. 00:00 val. iki 23:59 val. Lietuvos laiku Lietuvių kalbos draugijos, Pasaulio lietuvių bendruomenės, „Metų žodžio“, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos, Valstybinės kalbos inspekcijos, Kalbos ir kultūros instituto „Lingua Lituanica“ paskyrose socialiniame tinkle „Facebook“. Ten pat 2018 m. gegužės 14 d. bus paskelbti ir viktorinos nugalėtojai.
Gegužės 7 d. viktorinos rengėjai lauks Jūsų. Aktyviai dalyvaukite patys ir pakvieskite savo draugus ir artimuosius. Viktorinos taisyklės labai paprastos ir aiškios, jas rasite atsidarę viktorinos nuorodą. Atsakyti bus nesunku – reikės iš kelių teikiamų atsakymų pažymėti vieną tinkamiausią variantą.
Iki susitikimo viktorinoje!
Lietuvių kalbos draugijos viktorinos rengėjai