Kalėdos su knyga

 

 

  Nenumaldomai stiprėja Kalėdinė nuotaika ir jaučiasi kaip artėja vienos mylimiausių metų švenčių – šv. Kalėdos. Kas labiau padės pakelti šventinę dvasią, jei ne Kalėdų tema parašytos knygos? 

Palengvinome Jums, mieli skaitytojai, paieškas ir tikimės, jog šie nuostabūs pasakojimai, kurie moko meilės, atjautos ir draugystės svarbos, užburs jaukumu ir gerumu.

 

 

 

„Tai yra mano namai. Čia mano vieta, – ištarė ji lankstydama laišką. Užsimerkusi palietė jį lūpomis. – Aš ir vėl namuose.”

Netikėtai mirus Deklanui Lornui, paskutiniajam tituluotam Airijos riteriui, visas turtas atitenka trims jo dukterims – Otei, Pipai ir Vilei. Visų nuostabai, įspūdingiausią jo dalį – šeimai priklausančią Lornų pilį – paveldi jaunėlė Vilė. Dar prieš trejus metus, sukrėsta išaiškėjusios šeimos paslapties, ji paliko tėvų namus ir pasižadėjo niekada ten nebegrįžti. Šį pažadą tenka sulaužyti. Atvykusią į Lornų pilį Vilę pasitinka ne tik praeities nuoskaudos, bet ir seserų pagieža – šios jaučiasi paliktos ir išduotos sesers. Negana to, seserų asmeninį gyvenimą temdo nuo mažens patirtas nevisavertiškumo jausmas: vieša paslaptis, kad tėvas troško sūnaus, kuriam galėtų perduoti titulą. Vilė, dideliam šeimos nusivylimui, ryžtasi parduoti Lornų pilį. Potencialus pirkėjas – gražuolis Konoras Šėjus. Jis įtikina Vilę prieš parduodant vaikystės namus surengti juose prašmatnų Kalėdų vakarėlį, kurio metu pilį galėtų apžiūrėti būsimieji jos savininkai. Tačiau lemtingąjį vakarą ima aiškėti daugybę metų saugotos šeimos paslaptys ir įvykiai pakrypsta netikėta linkme.

UŽSAKYTI

 

Bo Laksli gyvenimas atrodo kaip svajonė: ji su mylimuoju Zaku keliauja aplink pasaulį ir publikuoja gražiausias savo nuotraukas instagramo sekėjams, kurių yra net devyni milijonai. Tačiau tai reiškia, kad kiekviena jų gyvenimo akimirka tampa vieša. Ir kai Zakas pasiperša Bo, apie tai tučtuojau sužino visas pasaulis. Kaip jaudinama! Bo nepaprastai laiminga, tačiau viešumas ima ją trikdyti. Ji vis labiau trokšta asmeniškiausias jųdviejų akimirkas pasilikti tik sau… Artėja Kalėdos, ir instagramo porelė atkeliauja į Norvegiją. Ten, nuošalioje trobelėje šalia nepaprasto grožio kalnų jie sutiks Kalėdas, besigėrėdami Šiaurės pašvaiste, kol tobulus kadrus darys visur su jais keliaujantis fotografas Lenis. Kas gali būti geriau? Tačiau pasirodo, kad atšiaurūs kalnai slepia praeities paslaptis. Kad juos pasitikęs rūstus gražuolis Andersas taip pat kažką slepia. Įtampa tarp Bo, Zako, Anderso ir Lenio kyla. Nuostabios nuotraukos instagrame – tik blizgus paviršius, slepiantis kunkuliuojančias tikrojo gyvenimo aistras. Ir Bo supranta, kad niekas kitas, tik ji pati privalo suprasti, ko nori iš tiesų. Ir kad net nuošaliausia vieta pasaulyje nepadės pasislėpti nuo savęs pačios.
„Kalėdų šviesos”– nepaprastai įtraukianti istorija apie tai, kas gyvenime svarbiausia. Apie pasirinkimą, kuris nulemia gyvenimą, apie meilę, kuri trunka ir po mirties, ir apie Kalėdas – šventę, kuri viską nušviečia ypatinga šviesa. 

UŽSAKYTI

 

„Apsnigtos Kalėdos” – tobulas romanas pačiam jaukiausiam metų laikotarpiui. Tačiau Alegrai Fišer Kalėdos nieko nereiškia. Nesvarbu, kad Londone krinta snaigės ir visi ruošiasi šventei, – Alegra ruošiasi pačiam didžiausiam savo gyvenimo sandoriui ir neketina padaryti nė menkiausios klaidelės. Net tuomet, kai keliaudama į susitikimą oro uoste sutinka nepaprastai patrauklų vyriškį Semą Kempą, ji negali sau leisti duoti valios jausmams. Ji seniai išmoko savo emocijas laikyti po devyniais užraktais, ir tik jos sesuo ir geriausia draugė Izobelė žino, kodėl. Ir kai ima aiškėti, kad Semas – jos varžovas derybose, meilės romanui nebelieka jokios vietos!
O Cerma kurorte, Šveicarijos Alpėse, randama kalnų trobelė, buvusi palaidota po sniegu šešiasdešimt metų. Atrodo, kad Alegra – paskutinis žmogus, galintis su ja turėti ką nors bendra. Ir išties paaiškėja, kad ji ir trobelėje rasti moters palaikai yra susiję. Seserims nuvykus į Šveicariją aiškintis, ilgai slėpti tamsūs reikalai iškyla iš po sniego ir į dienos šviesą išlenda visos šeimos paslaptys…

Kupinas netikėtų siužeto posūkių, meilės ir intrigų, jaukios Šveicarijos ir snieguotų viršukalnių, romanas „Apsnigtos Kalėdos” – tai viskas, ko reikia, kad jūsų kalėdinės atostogos kvepėtų imbieriniais sausainiais ir būtų saldžiai tobulos.

UŽSAKYTI

 

„Kalėdų dovana” – žavinga istorija apie keturių moterų draugystę ir, žinoma, meilę – prarastą ir vėl atrastą. Kesė, iš keturių draugių ištekėjo pirmoji. Ir štai po dešimties santuokinio gyvenimo metų Škotijos užkampyje jos santuoka staiga subyra į šipulius. Tačiau kam gi būtų geriausios draugės, jei nesugalvotų, kaip ištraukti vyro išduotą Kesę iš sielvarto liūno? Ji per ilgai užsisėdėjo Škotijoje, ji nepažįsta nei gyvenimo, nei savęs. Jai reikia suprasti, kas ji yra ir ko ji iš tiesų nori!
Taigi, didieji Kesės pasikeitimų metai prasideda: ji po keturis mėnesius turi viešėti pas kiekvieną draugę Niujorke, Paryžiuje ir Londone. Iš nedrąsios provincialės ji tampa mados užkulisių žinove, iš keksiukų mėgėjos – liekna širdžių ėdike… Stulbinamai pakeitusi savo išvaizdą ir gyvenimo būdą, Kesė bando surasti ir naują meilę. Niujorkas, Paryžius ir galiausiai Londonas Kesę iš pradžių šokiruoja, trikdo, bet kartu žavi. Draugių gyvenimai tokie skirtingi! Kesė vos spėja paskui jas ir kūliais besiverčiantį naują gyvenimą, rinkdamasi vyrus, tarp kurių turi būti ir tas vienintelis. Juk turi?

„Kalėdų dovana” – gražiausių pasaulio miestų žiburiais švytintis romanas apie norą pakeisti gyvenimą. Ir surasti meilę, kuri visuomet liktų su tavimi.

UŽSAKYTI

 

 

Romane „Angelų medis” siužetas vystosi dviem paralelėmis. Šešiasdešimtmetės Gretos Marčmont sugrįžimą į namus, į Marčmonto dvarą, ir jos kovą su prarasta atmintimi. Intensyvūs moters bandymai prisiminti praeitį grąžina ją atgal, į ankstyvojo pokario laikus. Čia skaitytojo laukia visiškai kitas pasaulis, pilnas Londono kino žvaigždžių ir madingų klubų. Šiame pasaulyje herojė anksti debiutoja kine, susipažįsta su kinematografo užkulisais, o vėliau, pavargusi nuo megapolio šurmulio ieško ramybės kaime.

Knygoje siužetas, kupinas netikėtų vingių. Skaitytojas nuolat (ir ilgai) laikomas nežinioje, kruopelytėmis tenkinant smalsumą, žingsnis po žingsnio atskleidžiant šeimos paslapčių fragmentus. Stiprūs herojų charakteriai lengvai, greitai ir giliai įtraukia skaitytojus. Siužetas verčia juos sirgti už herojus, jaudintis dėl jų priimamų – teisingų ir klaidingų – sprendimų, Gretos, Českos, Avos, Deivido likimai meta platų emocinių klausimų tinklą, o atsakymo tenka ieškoti šeimyninės sagos peripetijose.

„Angelų medis” – istorija apie sugebėjimą atsitiesti po nelaimių, bekraštį egoizmą ir meilę, kuri, po pelenais rusenusi visą gyvenimą, gali po daugybės metų įsiplieksti skaisčia liepsna.

UŽSAKYTI

 

Pagrindinį romano „Malonės sniegas” veikėją Deividą Vinklerį traukia oro nepastovumas ir jis šiek tiek apsėstas sniego. Deividas – tipinis ramus mokslininkas, gyvenantis įprastą, šiek tiek nuobodų gyvenimą. Iš kitų jį skiria tai, kad kartais sapnuoja keistus dalykus: vyrą nešantį kepurių dėžę ir pakliūvantį į autobuso avariją; save įsimylintį moterį, sutiktą prekybos centre. Sapnai pranašiški.

Kartą jis susapnuoja, kad jo dukra nuskęs, o jis nespės jos išgelbėti. Nuo šių vaizdinių Deividas Vinkleris bėga tūkstančius mylių, nutraukdamas ryšius su šeima ir bandydamas apgauti pranašystę.

Karibų salose Deividą, vienišą, skurstantį ir nežinantį ar jo dukra išgyveno, ar žmona jam atleido, priglaudė viena šeima. Galų gale jie suranda būdą, kaip jauną vyrą grąžinti į pasaulį ir paskatina ieškoti žmonių, kuriuos jis paliko.

Romanas „Malonės sniegas” – jautri istorija, kupina sielvarto ir ilgesio, tačiau taip pat ji alsuoja viltimi. Autoriaus Anthony Doerr gebėjimas atjausti žmogaus silpnumą – jaudina. Knygoje jis nepaprastai gražia proza rašo apie vienatvę, kasdienybę, meilę, gamtos galią ir magiją bei mažus stebuklus, kurie keičia mūsų gyvenimą. Knygos siužetas vystosi lėtai, sluoksnis po sluoksnio atskleisdamas žmogaus kelionę į savo gelmes.

UŽSAKYTI

 

„Naktinę pamainą prieš Kalėdas”– autobiografinė autoriaus Adam Kay knyga, kurioje rasite daugiau nei dvidešimt graudžių, šokiruojančių ir prajuokinančių pasakojimų apie gydytojo darbą sudėtingiausiu metų laiku.

Tai istorijos iš kalėdinio laikotarpio, kurio metu į ligoninę nesustodami plūsta pacientai, o gydytojai neturi nė akimirkos atsipūsti ir suvalgyti šventinės vakarienės, pasigrožėti dekoracijomis ar bent telefonu pasikalbėti su savo artimaisiais. Kol visi jaukiai ir šiltai sėdime su šeima, jie pluša ir atiduoda paskutines jėgas.

Šventiniai budėjimai, paprastai, gerokai sunkesni už įprastus. Medikai tikrai atpažins aprašytas situacijas, juk siužetai ir veikėjai yra realūs! Na, o visi kiti skaitytojai gaus progą įvertinti, kas gi dedasi už uždarų ligoninės durų per šventes. Autorius tikrai nesiskundžia. Jo tekstas yra linksmas, tuo pačiu Adam Kay nestokoja atjautos ir kai kurie pasakojimai veria širdį, juk ligoninėje žmonės atsiduria tikrai ne tam, kad atšvęstų Kalėdas. Saugokit save!

UŽSAKYTI

 

Mielas kalėdinių pasakojimų rinkinys apie meilę ir įvairias šeimos peripetijas, į kurias  pakliūva žmonos, vyrai, draugai ir meilužiai.

Rašytojos sukurtame jaukiame pasaulėlyje naujos šeimos po skyrybų pešasi su buvusiais sutuoktiniais, seniai vedusiesiems kyla sunkumų dėl žentų ir marčių, vyrai blaškosi tarp žmonų ir kitų moterų, vaikai dalyvauja suaugusiųjų rietenose, o pagyvenę vieniši žmonės skrenda susipažinti su vaikų antrosiomis pusėmis ir ilgoje kelionėje… atranda vienas kitą…

Šilti, kupini užuojautos ir supratimo pasakojimai apie mūsų gyvenimą yra puiki dovana skaitytojui, pasiilgusiam paprastų ir gražių dalykų. Truputis sentimentų ir romantikos, humoro ir vilties – puikus vaistas nuo šventinės melancholijos.

UŽSAKYTI

 

Vienas vienišas vyriškis skersgatvyje aptinka valkataujantį katiną, kuris iškart tampa padėties šeimininkas. Jiems abiem daug kartų reikės ieškoti kompromiso, kad galėtų gyventi drauge…

Žavi ironija, smagūs juokeliai, Kalėdų nuotaika, humoras ir filosofija – autoriaus ir katino.

Apie autorių                                                                                     Cleveland Amory (1917–1998) parašė kelis romanus, kurių vienas pagrindinių veikėjų yra Katinas. Visi jie tapo New York Times bestseleriais. K. Emorio romanuose išradingai susipina humoras ir filosofija.

UŽSAKYTI

 

Džuli ir Džonas Redklifai, turintys tris vaikus – du iš jų paaugliai, – ketina skirtis. Kalėdos nuošalioje Virdžinijos sodyboje – paskutinė dovana vaikams. Atbudusi meilė – tikrasis Kalėdų stebuklas.

UŽSAKYTI

 

Leidinyje „Neeiliuota Kalėdų giesmė. Varpai” – dvi anglų rašytojo Charleso Dickenso (1812-1870) apysakos iš rinkinio „Kalėdų pasakojimai” („Christmas Books”, 1843-1848).

Jas sieja tas pats veiksmo laikas – metų pabaigos didžiosios šventės Kalėdos ir Naujieji metai – bei jose keliamos panašios moralinės vertybės: gerumas, dosnumas, pagalba tiems, kuriems jos labiausiai reikia.

Remdamasis anglų folkloro fantastika, rašytojas perkelia savo apysakų veiksmą į XIX a. anglų didmiesčio gyvenimą. Dickensas meistriškai derina išmonę su tikrove, humorą su liūdesiu ir grauduliu, sukurdamas sentimentalios fantastinės apysakos žanrą.

UŽSAKYTI

 

Svajinga, jauki, kupina romantikos istorija, kuri tikrai padės pačiupti Kalėdų dvasią!

Didžiulės balto sniego pusnys, kaspinais perrištos dovanos ir snaigių sūkuryje žaidžiančios girliandų šviesos. Kūčių vakarą netikėtai įsisiautėjusi pūga nedidelį Greistauno miestelį paverčia romantišku rojumi. Šiame „rojuje“ Kalėdų išvakarėse neplanuotai įstringa ir keli jaunuoliai…

Jubilė traukiniu keliauja pas senelius, o Džebas – pas merginą, kurią viliasi susigrąžinti. Tačiau pūga traukinį sustabdo gerokai anksčiau, nei jaunuoliai tikėjosi. Nuklampojusių per pusnis iki artimiausios kavinės, jų laukia kai kas, apie ką jie kol kas nė nenumano. Pakviesti su kuriozišku rūpesčiu susidūrusio bičiulio, į tą pačią kavinę išsiruošia ir trys geriausi draugai – Džei Pi, Grafė ir Tobinas. Tačiau žygis bus ilgesnis, nei jie tikėjosi, o kelio gale nutiks tai, ką drąsiai bus galima pavadinti kalėdiniu stebuklu…

UŽSAKYTI

 

Dvi gražios istorijos apie didelius ir mažus šv. Kalėdų stebuklus.

Netikėtai prieš pat Kalėdas į namus atklydęs keturkojis draugas yra tikras gauruotas problemų kamuolys. Jis pasistengs, kad per Kūčias nepristigtų nuotykių ir sumaišties!

Taip pat nenuleis letenų ir su didžiule meile dovanos daug džiaugsmo vaikams, suvienys šeimą ir padės dviem vienišoms širdims surasti vienai kitą…

UŽSAKYTI