Knygos

„Kiekviena perskaityta knyga – tai nauja investicija į tavo asmeninę dvasinę sąskaitą. Dėk visa tai į savo atminties lentyną ir nebijok, niekas tavo lobio nepavogs“ (Jonas Katkevičius).

Poezija

          

Humoreskos

„Humorą ne visi vienodai supranta, ir nevienodas jis siūlomas vartotojui. Yra pigus ir geras, prasmingas. Tas, kur brangus, daugiabriaunis, kaip geriausi kvepalai, pripildytas  jausmų ir išminties. Patys geriausi humoristai norėjo, kad jų žiūrovai ir juoktųsi, ir verktų, ir viskas, kas žmogui nesvetima, ką jis jaučia… Ne kartą, kai pas mane viešėdavo kančia, rašiau humoreskas…“ (Jonas Katkevičius).

     

Gyvenimiškos istorijos

„Aš nenoriu jūsų agituoti mylėti alkoholikus. Žinau, jiems tos meilės trūksta, bet jie nesąmoningai daro viską, kad jos visai neliktų. Dažnai jų norai būna labai geri, o pasekmės… eilinis žemės drebėjimas. Sunku mylėti destruktyviai besielgiantį alkoholiką, ir nereikia. Jeigu nemokate ar negalite jam padėti, tai nors nesmerkite…, pamąstykite, gal kartais jis kenčia ir už jus…“ (iš J. Katkevičiaus knygos „Nakties šuo“).

    

Kūryba rinkiniuose

  • Gija [2004]. p. 53–60
  • Gija [2002]. p. 63–70
  • Gija [2000]. p. 69–76